Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

СБУ викрила франківця, який збував закриту інформацію митної та прикордонної служб

Переглядів: 841

Служба безпеки України викрила мешканця Івано-Франківська на продажі інформації з обмеженим доступом із державних баз даних.

Фахівці з кібербезпеки СБУ зафіксували, що на спеціалізованих інтернет-сервісах з’явилися оголошення з пропозиціями придбати інформацію з баз даних Державної митної та прикордонної служб України, повідомляє пресслужба Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

Під час перевірки з’ясувалося, що «продавець» під фейковими обліковими записами обіцяє клієнтам дані, зокрема, про перетин кордону українськими громадянами та іноземцями, транспортними засобами, терміни їх перебування за кордоном. Такі відомості належать до інформації з обмеженим доступом, несанкціоноване розповсюдження якої заборонено законом. Оплату від замовників зловмисник приймав на банківські картки.

Оперативники спецслужби встановили, що анонімним продавцем є житель Івано-Франківська, та задокументували декілька епізодів продажу ним інформації з обмеженим доступом. Клієнтами зловмисника були мешканці різних регіонів України.

У ході обшуку за місцем його проживання правоохоронці вилучили мобільні телефони, сімкарти, ноутбук і планшет, за допомогою яких зловмисник розміщував незаконні оголошення, та банківські картки, на які приймав оплату «послуг».

Матеріали кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 361-2 Кримінального кодексу України, щодо несанкціонованого збуту або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, передано до суду.

Операція із викриття зловмисника проводилася співробітниками Управління СБ України в Івано-Франківській області спільно з відділом протидії кіберзлочинам Нацполіції під процесуальним керівництвом Івано-Франківської місцевої прокуратури.

 

 

Схожі матеріали за тегами: СБУ франківець бази даних інформація збут

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: