Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Споживачі можуть самі обирати компанію-постачальника газу

Переглядів: 1245

Що ближче початок опалювального сезону, то більше українців переймається, скільки ж доведеться платити за газ.

За інформацією ТОВ «Івано-Франківськгаз збут», у листопаді 2020 року ціна на газ для прикарпатців, які є клієнтами товариства, складе 8,82 грн/куб.м, що є значним у порівнянні з ціною попередніх місяців поточного року (вересень – 5,49 грн/м/ куб.м, жовтень – 6,77 грн/куб. м).

Вартість газу, який постачає НАК «Нафтогаз» для побутових споживачів, у листопаді підніметься на 35%. Про це свідчать дані, представлені на сайті компанії. Ціна на природний газ у листопаді в рамках тарифу «місячний»складе 6,33 грн/куб. м з ПДВ (без вартості розподілу).

Такі зміни ціни на паливо обумовлені першочергово сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо на Європейських хабах.

Однак клієнти, які підключили тариф «річний» у попередні періоди, будуть продовжувати платити за газ за ціною, яку зафіксували при переході на літній тариф.

Для тих клієнтів, які в листопаді підключать тариф «річний», ціна газу на наступні 12 місяців складе 6,45 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу).

Проте відповідно до статті 14 Закону України "Про ринок природного газу" усім споживачам гарантується право вибору постачальника.

Споживач у праві обрати собі нову компанію-постачальника палива.

НКРЕКП внесла зміни до Правил постачання природного газу, затверджених постановою від 30.09.2015 №2496, суттєво спростивши процедуру зміни постачальника:

Споживач, який має намір змінити постачальника газу, лише подає заяву новому постачальнику, не контактує з діючим постачальником,  заяву та усі документи на зміну постачальника має право подати в електронному вигляді, а договір про постачання газу із старим постачальником газу розривається автоматично з моменту укладання договору із новим постачальником.

Зробити це можна онлайн:

на сайті www.gas.ua

на сайті Приват24

Мешканці західних регіонів можуть змінити постачальників у відділеннях банку ПУМБ.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття газ постачальник вибір

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: