Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Справжній Шевченко». В Івано-Франківську відкрилася виставка картин Шевченка (ФОТО)

Переглядів: 300

Сьогодні в Івано-Франківську у музеї мистецтв Прикарпаття відбулося відкриття виставки оригінальних картин Тараса Шевченка.

Така виставка організовується вперше, бо з Києва мистецьких робіт Шевченка не ще не вивозили ніколи. Це вперше в історії, інформує «Калуш ФМ».

«Він був не просто талановитий. Він міг вселити в українців такий дух, що заряджав на боротьбу за свою державу. І через стільки років його твори зберігають цей дух. Вітаємо в Івано-Франківську виставку оригінальних картин Тараса Шевченка! Тепер через цю подію і франківці можуть доторкнутися до величної постаті Шевченка», – написав на facebook-сторінці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

На виставці понад 35 творів художника з колекції Національного музею Тараса Шевченка в Києві. Це пейзажі, портрети, автопортрети та композиції на біблійні, історичні й побутові теми. Це і малюнки з подорожей Україною, і з навчання в Петербурзькій Академії мистецтв, і з заслання…

До експозиції «Справжній Шевченко» увійшли найбільш відомі картини Шевченка «Катерина», «Селянська родина», «Одаліска», автопортрети. Також представлено портрет Василя Андрі́йовича Жуковського пензля Карла Брюллова, за кошти з продажу якого Шевченка викупили з кріпацтва.

Виставлені роботи у музеї мистецтв Прикарпаття (майдан Шептицького) можна оглянути до 21 листопада.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківськ виставка картини Шевченка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: