Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Спроби вербування і загроза державній безпеці. СБУ Прикарпаття відзвітувала про рік роботи

Переглядів: 283

У 2021 році Управління в Івано-Франківській області провело низку спецоперацій на захист державної безпеки України

За їх результатами викрито 12 злочинів, які становили загрозу державній безпеці, повідомляє Управління СБ України в Івано-Франківській області, інформує «Калуш ФМ».

Відповідно до оприлюдненого звіту за вказаний період 6 особам повідомлено про підозру, у тому числі, за ознаками державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Стосовно 4 командирів проросійських бойовиків направлено матеріали до суду;  попереджено 27 спроб вербування українців іноземними спецслужбами; 9 іноземцям заборонено в’їзд в Україну; 12 іноземних громадян примусово повернуто до країни походження; викрито 5 державних службовців, котрі отримали громадянство іноземної держави.

Зокрема, у листопаді контррозвідники запобігли можливій передачі спецслужбам РФ секретних даних щодо ракетних арсеналів ЗСУ. Фігурантом виявився один з командирів військової частини західного регіону. У нього вилучили носій з детальною інформацією щодо більше десятка баз зберігання ракет і боєприпасів Збройних Сил України, секретні дані щодо схем дислокації та організаційно-штатної структури арсеналів озброєння, а також укомплектованості відповідних підрозділів особовим складом і технікою.

Заблоковано масштабний канал нелегального отримання громадянства іноземної держави на підставі підроблених документів. «Бізнес» налагодили мешканці Івано-Франківської та Чернівецької областей за допомогою посередника-іноземця. За «послуги» брали 5 тис. євро. Серед тих, хто скористався схемою, – громадяни РФ та Білорусі, мешканці ТОТ та посадовці органів влади і самоврядування.   

За викритими фактами тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Схожі матеріали за тегами: СБУ звіт минулий рік

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: