Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Трансплантація дає людині шанс. На Франківщині на обліку перебуває 81 пацієнт з пересадженими органами

Переглядів: 211

Трансплантація дає людині ще один шанс на повноцінне життя. На цьому наголосила 25 жовтня під час виїзного засідання підкомітету з питань сучасних медичних технологій та розвитку трансплантології Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук.

 «Сьогодні в області ми маємо перші успішні приклади проведення трансплантації органів від нерідних родичів, – повідомила очільниця Прикарпаття. – Ми пишаємося цим, адже люди отримали ще один шанс на повноцінне життя».

Зі здобутками щодо проведення трансплантацій на Івано-Франківщині медичну спільноту привітала голова підкомітету Оксана Дмирієва. Народна обраниця зазначила, що на сьогодні чітко прописані порядок до проведення трансплантацій та умови відповідальності. Також наголосила, що для здійснення пересадок органів лікарням необхідно отримати ліцензію та оснастити медичний заклад обладнанням. Разом з тим, повинні бути створені консиліуми лікарів для встановлення діагнозу «клінічна смерть мозку», інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Івано-Франківську ОДА.

 «Незважаючи на пандемію коронавірусу, лікарі продовжують здійснювати пересадку органів, тим самим рятуючи людське життя, – розповіла Оксана Дмирієва. – Сьогодні в медичних закладах, які мають відповідні ліцензії та необхідне обладнання, здійснюються всі види трансплантацій».

Очільниця підкомітету також повідомила, що для прозорості проведення трансплантацій в Україні створена та функціонує Єдина державна інформаційна система, яка репрезентує весь процес проходження людських органів від донора до пацієнта.

Також йшлося про основні кроки на шляху до донорського етапу, зокрема діагностику клінічної смерті мозку, отримання згоди представників донора, ефективне кондиціонування і оперативне втручання. Серед проблем, пов’язаних із трансплантацією, виокремлювали несвоєчасний початок процедури діагностики смерті мозку, передчасний початок процедури діагностики смерті мозку, недостатнє оснащення лікарень і відносно невеликий відсоток лікарів, котрі вірять у «діагноз смерті мозку».

Зазначалося, що за попередній рік витрачено понад один мільярд гривень на трансплантацію органів, які відбувалися в інших країнах.

До слова, станом на 25 жовтня в області на обліку перебуває 81 пацієнт з пересадженими органами. Щорічно ця кількість збільшується. За останній рік маємо приріст 11 осіб.

Схожі матеріали за тегами: Трансплантація пацієнти Франківщина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: