Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Цьогоріч на Прикарпатті майже утричі збільшилася кількість випадків домашнього насильства

Переглядів: 256

За вісім місяців 2021 року поліція Івано-Франківської області отримала 7 282 повідомлення про правопорушення, пов’язані з домашнім насильством. Як розповів в етері Суспільного старший інспектор управління превентивної діяльності Національної поліції в області Андрій Бойчук, минулого року кількість звернень була майже утричі меншою, з посиланням на Суспільне повідомляє «Калуш ФМ».

«Більшість звернень надходить від жінок. Цього року від них надійшло 5 498 повідомлень. Від дітей – 110 і від чоловіків 1 674. Минулого року кількість звернень була меншою, поліція отримала 2 830 звернень», – каже Андрій Бойчук.

За його словами, поліцейські Івано-Франківської області винесли понад 1 886 термінових заборонних приписів кривдникам. Вони зобов’язують їх залишити місце проживання постраждалої людини, забороняють входити та перебувати у цьому помешканні та у будь-який спосіб контактувати зі скривдженими.

Окрім того, прикарпатські поліцейські відкрили 118 кримінальних проваджень за вчинення домашнього насильства.

«Більшість цих кримінальних проваджень у суді розглянули позитивно і кривдники отримали покарання у вигляді громадських робіт терміном від 150 до 240 годин», – розповідає Андрій Бойчук.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття домашнє насильство поліція

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: