Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Франківську затримали рецидивістів, причетних до грабунку та серії крадіжок на Калущині (ФОТО)

Переглядів: 1306

Затриманими є уродженці Луганської та Донецької областей. Попри молодий вік злочинців – 32 та 34 роки, у злочинному доробку обох по шість судимостей. Обидва відбували покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини, починаючи уже з 15-річного віку.

Так, в ході реалізації оперативних матеріалів за розпочатим раніше кримінальним провадженням за ч. 3 ст. 186 (грабіж) ККУ та серії квартирних крадіжок на території області працівники управління карного розшуку Калуського та Івано-Франківського відділів поліції, оперативні підрозділи прикарпатської поліції, спецпідрозділи «УКОРД», управління патрульної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури 20 червня на одній із вулиць Івано-Франківська затримали злочинну групу з міжрегіональними зв’язками, яка вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини на території Івано-Франківщини та інших областей, повідомляє сектор комунікації поліції області.

Кілька днів тому до поліції надійшло повідомлення від 34-річної жительки Івано-Франківська про те, що вона прийшла додому, відчинила двері до власної квартири і побачила двох невідомих чоловіків. Вони, відштовхнувши двері, вибігли з квартири і зникли у невідомому напрямку. Пізніше потерпіла виявила крадіжку срібних виробів, грошових коштів тощо.

Затриманими особами, які обгрунтовано підозрюються у причетності до вчинення квартирних крадіжок у Івано-Франківську та Калуському районі виявилися 32-річний уродженець Луганщини та на два роки старший спільник – уродженець Донецької області. Обидва вони орендували житло в Івано-Франківську по вулиці Короля Данила та були затримані неподалік від місця проживання.

Перший з них мав 6 судимостей за вчинення майнових злочинів – грабежу та крадіжок (ч.2 ст.186, ч.2 ст.185 ККУ), спричинення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельним наслідком (ч.1 ст.122), розбою (ч.2 ст. 187), травмування людини внаслідок порушення правил безпеки дорожнього руху (ч.1 ст.286), крадіжки з проникненням у житло інше приміщення (ч.3, 4 ст.185). Інший був також судимий та відбував покарання за вчинення ряду злочинів: неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником (ст.140 ККУ), розбоїв (ч.2 та 4 ст.187), крадіжки (ч.2 ст.185), умисне тяжке тілесне ушкодження (ч.2 ст.121), грабежу (ч.3 ст.186), втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність (ст. 304), злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань (ст.391) та вчинення крадіжок з проникненням (ч.3, 4 ст.185).

Під час проведення обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили та вилучили чимало мобільних телефонів різних моделей, комплектуючих до них, приладдя для відкривання замків дверей (відмички), 5 викруток, металеву фомку, розвідний гайковий ключ, відеореєстратор, 8 пар матерчатих рукавиць та інші речові докази причетності до вчинення крадіжок, а також предмети, схожі на гранату та пістолет.

Наразі слідчі в ході кримінального провадження, зареєстрованого за ч.3 ст.185 (крадіжка поєднана з проникненням у житло, інше приміщення) Кримінального кодексу України довели їх причетність до вчинення 6 крадіжок: двох – на території Калуського району та чотирьох – в Івано-Франківську, зареєстрованих у квітні-травні цього року.

Наразі правоохоронці проводять заходи по перевірці вказаних осіб на причетність до вчинення інших злочинів на Івано-Франківщині.

Зловмисників затримали згідно з ухвалою Івано-Франківського міського суду з метою обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Франківськ рецидивісти затримання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: