Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Коломиї двоє грузинів викрадали гроші з платіжних терміналів

Переглядів: 640

Прикарпатські поліцейські затримали зловмисників, які за допомогою спеціальних приладів викрадали з терміналів грошові кошти, шляхом втручання у роботу їхніх систем і комп’ютерних мереж.

30 січня, працівники карного розшуку Коломиї, спільно з управлінням карного розшуку ГУНП та працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області ДК НПУ, затримали двох зловмисників за підозрою у вчиненні шахрайських схем – 36-річного та 40-річного уродженців Грузії. Старший із них мешканець Миколаївська області, молодший – Кіровоградської, інформують у секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Під час слідства правоохоронці встановили, що зловмисники на території Коломиї, використовуючи спеціальні прилади, втручалися в роботу терміналів для здійснення фінансових операцій і порушували процес зчитування інформації. В результаті вони поповнювали мобільні рахунки без внесення коштів. Таким чином зловмисникам вдалося заволодіти сумою в розмірі 16 тисяч 500 гривень.

Зловмисників слідчі затримали у порядку ст. 208 КПК України. Їм повідомили про підозри за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 361 (Незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж) Кримінального кодексу України.

 

Схожі матеріали за тегами: Коломия грузини термінали шахрайство

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: