Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Коломиї презентували вишиту мапу України, яку створювали 70 майстринь з різних областей (ФОТО)

Переглядів: 395

Вишита Мапа України – це проєкт, що об’єднав 70 майстринь вишиття з 20 областей України, а також учасницю з Ізраїлю, яка має українське коріння.

Організаторками проєкту є вінничанки Ольга Петлюк (дизайнерка прикрас) та Яна Кравець (художниця-ілюстраторка, графічна дизайнерка), які за короткий час зуміли створити творчу команду сучасних майстринь з вишиття, виготовлення прикрас та аксесуарів.

На вишиття фрагментів у майстрів був рівно місяць і стільки ж часу мапу зшивали. Карта має кілька особливостей:

– для вишиття було використано понад 40 різних матеріалів (окрім ниток, це бісер, намистини, камінь, шкіра) та понад 40 різних технік: вишиття, плетіння, в’язання, валяння з вовни;

– довкола карти є біле тло, на якому майстрині відтворили патріотичні символи.

Загалом мапа складається з 70 фрагментів. Кожна майстриня вишивала окремий фрагмент, розміром 10*10 см. Розмір готової мапи становить 100*70 см, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття.

Створення мапи авторки присвятили 30-річчю Незалежності України.

Мапу презентували на День Конституції у Вінниці. Після цього вишита Україна мандрувала різними містами. Її вже побачили у Львові, Черкасах, Хмельницькому, Чернівцях, Миколаєві, Дніпровській області.

У Національному музеї мапу представили дві учасниці проєкту – майстрині вишиття й бісероплетіння з Коломийщини Людмила Петрик і Наталя Саєвич.

Тож упродовж тижня (до 31 жовтня) мешканці Коломиї та гості міста матимуть змогу побачити мапу в експозиції Національного музею.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Коломия вишита мапа України презентація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: