Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У медзакладах Франківщини розгортають 600 додаткових ліжок для хворих на коронавірус

Переглядів: 527

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Регіональної комісії з питань техногенної безпеки на надзвичайних ситуацій Івано-Франківської ОДА ,участь у якому взяв головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Також до засідання в онлайн форматі долучився міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє «ГК».

За словами Віктора Ляшка, ситуація в області критична.

«Всі доручення які були від уряду, на рівні області виконані: підготовлені додаткові ліжка, підведений кисень. Втім останні 10 днів спостерігається значне зростання кількості нових випадків і що найгірше госпіталізації. Дуже багато тяжких хворих. Хочу звернутися до всіх. Система охорони здоров’я не безрозмірна і має свою межу. Без введення додаткових заходів не обійтися. Сьогодні будемо говорити про те, щоб розгорнути додатково 600 ліжок. Спалах іде нерівномірно і деякі лікарні заповнюються швидше», – сказав Ляшко.

Відтак, потрібно розгортати додаткові ліжка у медзакладах області та максимально дотримуватися усіх протиепідемічних заходів.

«Впродовж останнього місяця реєструється збільшення хворих на коронавірус. Щоденно бригадами скеровується на стаціонарне лікування від 80 до 120 пацієнтів. Заклади охорони здоров’я працюють на повному режимі. Меддопомогу надають 26 закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації хворих на коронавірус. Завантаженість ліжок зросла з 33% до 77% хворих. З початку року нами вже додано 205 ліжок, але це не врятувало нас від такої ситуації, як є зараз. Нам не вистачає ліжок і вивчивши ситуацію, ми побачили, що на даний час ми можемо дорозгонути у існуючих закладах 150 місць, 100 місць можемо забезпечити у Верховинській і Заболотівській лікарні. У Богородчанській лікарні 250 ліжок і у Лисецькій лікарні – 50. Буде дорозгорнуто 80 ліжок в обласній інфекційній і обласній клінічній лікарні», – пояснив в.о. керівника Департаменту охорони здоров’я ОДА Володимир Дзьомбак.

«У поточному часі забезпеченість киснем буде здійснена на 80%», – додав голова ОДА Андрій Бойчук.

За словами Віктора Ляшка, усі додаткові ліжка планують розгорнути до кінця цього тижня, 250 з них вже мають забезпеченість киснем.

«До Богородчанської лікарні також направлять мобільний госпіталь ДСНС, що дозволить збільшити до 65-70% кількість ліжок з киснем», – пояснив Ляшко.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Франківщина ковід лікарні додаткові ліжка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: