Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У минулому році від онкології померли понад дві тисячі прикарпатців

Переглядів: 298

Четвертого лютого Всесвітній день боротьби проти раку.

Про це говорили на брифінгу в Івано-Франківській обласній державній адміністрації, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «ГК».

Голова ОДА Світлана Онищук зазначила, що за 2021 рік від онкології померли 2084 людини, це на 36 осіб менше, ніж торік.

«Серед померлих є шість дітей віком до 18 років, ми розуміємо, що ситуація дуже складна, хворіють і помирають не тільки від коронавірусу. Є досить жахлива недуга – рак», – зауважила Онищук.

Павло Семенів, завідувач інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики Прикарпатського клінічного онкологічного центру говорить, що весь процес патології можна розділити на чотири розділи: профілактика, діагностика, лікування та реабілітація.

«Щорічно в нашій області діагностується близько 4000 тисяч захворювань на онкологію. У зв’язку з пандемію менше людей відвідували лікарні, відповідно і діагностували менше», – переконаний Семенів.

За його словами, вік – основний фактор виникнення раку.

«Впродовж 30-річчя на людей у віці 50+ років припадає 84-86% усіх хворих. Така статистика підтверджується і даними за 2021 рік. 85,3% серед усіх хворих –  це люди віком 50 і більше років. Причиною цьому є те, що люди не залучені до активного життя і обстеження», – каже Семенів.

Він також зауважує і те, що система медицини зараз навантажена хворобою COVID-19.

«На жаль, зараз кожна третя жінка, яка приходить на обстеження, на Прикарпатті має діагноз рак молочної залози, це 32%. І ще більш сумна статистика по раку шийки матки 52,9%. Такого ще не було. Це кожна друга жінка», – наводить дані Павло Семенів.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття онкологія смертність

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: