Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У мобільний госпіталь в Богородчанах доставили першого пацієнта з коронавірусом (ФОТО)

Переглядів: 499

У мобільний госпіталь, що знаходиться на території Богородчанської центральної районної лікарні, сьогодні доставили першого пацієнта.

Про це кореспондентам Суспільного розповів директор КНП "Богородчанська ЦРЛ" Іван Коляджин. За його словами, зараз у лікарні зайняте 231 ліжко з 250.

"Лікарня заповнена. Починаємо заповнювати модулі, тому що на Прикарпатті ситуація погіршилася. І запрацював мобільний госпіталь, щоб трохи розвантажити область. Швидка допомога повідомлена. А ті ліжка, які залишилися в лікарні, – на випадок, якщо хворим, які лікуватимуться в модулях, стане гірше. Тоді їх можна буде перевести", - розповів Іван Коляджин.

Направлятимуть пацієнтів до госпіталю, за словами Івана Коляджина, і сімейні лікарі, і карети швидкої допомоги. У додатково розгорнутих модулях працюватимуть вісім бригад медиків. Усі вони – працівники Богородчанської центральної районної лікарні.

Що відомо

Про намір розгорнути у Богородчанах мобільний госпіталь 17-го лютого на комісії ТЕБ і НС повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він прибув на Прикарпаття 16-го лютого. Лікар проінспектував кілька медичних закладів, які лікують хворих на коронавірусну інфекцію та назвав ситуацію із захворюваністю на Прикарпатті майже критичною.

Увечері 19-го лютого на Прикарпаття таки приїхала колона з мобільним госпіталем ДСНС для надання медичної допомоги пацієнтам із діагнозом COVID-19.

Наступного дня його почали розгортати поруч з Богородчанської лікарнею. За словами голови Івано-Франківської ОДА Андрія Бойчука, резервний мобільний госпіталь розгорнуть на базі Богородчанської районної лікарні на випадок, якщо у медзакладі не залишиться місць для хворих. Зі всіма системними забезпеченнями зроблять це за дев'ять днів.

22 лютого в Богородчанах завершили розгортати мобільний госпіталь ДСНС.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Богородчани мобільний госпіталь ковід

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: