Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У породіллі, яка померла у Франківську, підтвердили COVID-19. Весь пологовий можуть закрити на карантин

Переглядів: 1081

37-річна жінка, яка померла в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі, хворіла на коронавірусну інфекцію COVID-19.

Про це головний санітарний лікар області Руслан Савчук заявив в ефірі ОТБ «Галичина», пише «Курс».

«На кінець дня у нас був відомий результат. По цьому, на жаль, летальному випадку підтвердилася наявність COVID-19», – сказав Руслан Савчук.

Нагадаємо, вчора у франківському обласному пологовому померла породілля з Болехова.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Володимир Чемний сказав, що жінка поступила на планове лікування в Обласний перинатальний центр 10 березня без ознак ГРВІ і не зізнавалася, що була за кордоном.

Пізніше родичка померлої розповіла, що її 37-річна сестра повернулася в Україну з Польщі ще 20 листопада 2019 року. Вона показала відмітки у паспорті померлої. Та сказала, що не розуміє, чому смерть сестри можуть пов’язувати з цією поїздкою.

Савчук зазначив, що наразі не потрібно підіймати паніки. У перинатальному центрі, за його словами, вжито всі заходи.

«Весь лікувальний заклад на повному карантині. Гінекологія закрита повністю. Центр планування сім’ї – працює дистанційно. Всі працівники реєструються у журналі карантинного спостереження. Їх щоденно контролюють медичні працівники», – сказав Савчук.

Він додав, що буде рекомендувати керівництву закладу йти на повний карантин.

«Можливо, ми приймемо більш жорсткі методи і всім перинатальним центром підемо на карантин. Не просто це, але сьогодні у них є можливість перевести планові пологи в інші заклади», – сказав Савчук.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: