Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Івано-Франківську презентували зняту у Карпатах і Греції трагікомедію «Небо-парасолька»

Переглядів: 278

В Івано-Франківську відбувся допрем'єрний показ спільного українсько-грецького повнометражного фільму «Небо-парасолька». Його зйомки відбувалися в Івано-Франківську, а ще – на Верховинщині та у Греції.

Про це повідомляє Суспільне, інформує «Калуш ФМ».

Робоча назва фільму – «Незвичайний грецький похорон в Карпатах». Його ідея належить грузинському кінорежисеру Зазі Буадзе, відомому за фільмами «Червоний» (2017) і «Позивний Бандерас» (2018). Фільм «Небо-парасолька» почали знімати у вересні 2019 року.

«Про любов, про помилки – про все, що ми робимо, а потім шкодуємо все життя. І так воно проходить. І в цьому, як воно не дивно, є певна поезія – іноді досить сумна, гірка, але вона є в житті. Ось про це кіно, про те, що ми іноді з такою легкістю допускаємо помилки, а потім дуже довго і важко намагаємося їх виправити. І не завжди виходить», — розповів Заза Буадзе.

За сюжетом, молодий італієць українського походження їде у покинуте село на Верховинщині, щоб розвіяти прах своєї матері. Тут живе його дід, колишній клоун, роль якого виконує актор Богдан Бенюк. Доки хлопець здійснює останню волю матері, дід також помирає і заповідає відвезти його парасольку до пам'ятника Чарлі Чапліну у Швейцарію.

«Історія непроста, драматична, як наше життя. А наше життя, якщо навіть і драматичне, не буває без комізму, без радості, без туги. Воно – різнопланове. Історія, яка пов’язана із внуком мого персонажа, по-моєму є така життєдайна, яка кожен день відбувається у нас. І ми розуміємо, наскільки важливо, щоб був цей перегук, не розривалося відчуття тяглості роду», – каже актор Богдан Бенюк.

Музику до «Неба-парасольки» написав франківець Роман Григорів. Спеціально для стрічки створили музичний гурт «Небо-парасолька бенд».

 

Схожі матеріали за тегами: Франківськ презентація фільм Небо-парасолька

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: