Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Ваш син скоїв ДТП». У Франківську двоє пенсіонерів віддали шахраям 60 тисяч гривень та 8 тисяч євро

Переглядів: 686

Схема шахрайства в обох випадках не нова: «Ваш син у поліції, для вирішення проблеми потрібні гроші». Як не дивно, прикарпатці все ще потерпають від таких дій зловмисників, позбуваючись значних сум грошей. І жертвами шахраїв зазвичай стають саме люди похилого віку.

Саме така ситуація сталася напередодні із 83-річним мешканцем Івано-Франківська. Потерпілий розповів правоохоронцям, що 25 лютого на його домашній телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції та сказав, що син пенсіонера нібито винен у вчиненні ДТП, інформує обласна поліція.

Для уникнення відповідальності потрібні гроші - 60 тисяч гривень.

Не засумнівавшись у правдивості цієї історії та навіть не зателефонувавши до сина, аби з'ясувати ситуацію, старший чоловік погодився віддати усю наявну в хаті готівку незнайомцю, який невдовзі по неї під'їхав.

Від аналогічної афери також постраждала й 77-річна франківчанка. Жінка за порятунок сина віддала псевдополіцейським 8000 Євро.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Працівники поліції проводять заходи зі встановлення місця перебування зловмисників та їх притягнення до кримінальної відповідальності.

Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян з проханням про пильність і просять дотримуватися елементарних правил безпеки. Саме довірливість є основною причиною скоєння таких злочинів.

Схожі матеріали за тегами: Франківськ шахрайство пенсіонери гроші

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: