Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Вчителі Долинської ОТГ готові до страйку з 1 вересня

Переглядів: 609

Відбулося засідання позачергової 13 сесії Долинської міської ради. На нього прибули освітяни, яким держава не виплатила зарплати, відпускні та оздоровчі.

Вчителі черговий раз прийшли в сесійну залу громади, щоб їх нарешті почули у високих урядових кабінетах Києва. На засідання сесії прибули також директор департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Віктор Кімакович та його заступник Андрій Сташків, з посиланням на ГК повідомляє «Калуш ФМ».

Свою думку з цього приводу висловив і депутат міської ради, голова Долинської районної організації профспілки працівників освіти і науки України Іван Мельник. Він переконаний – ситуація з боргом виникла через неправильний підхід центральних органів влади, тому діяти потрібно радикально.

«За 1,5 тижні ми вже вчетверте збираємось з цього приводу, але результатів поки не бачу.  Ми всі звертаємось, а нас не слухають. Оскільки нашу заборгованість не мають наміру компенсовувати, чи погашати, ми всі готові до радикальних кроків: від блокування руху на центральних дорогах – до загального страйку!», – сказав Іван Мельник.

За словами Віктора Кімаковича, позиція департаменту освіти й всієї ОДА в тому, що вчителям потрібно заплатити за вичитані години.

«Ця ситуація зараз вже вийшла на пік, Ми аналізували причини та провели аудит. Причини мають дві складові. Перше – це дійсно те, що освітня формула не є досконала. І не тільки для Долинської ТГ, а для майже всіх територіальних громад. Голова ОДА також телефонувала міністру фінансів, який запевнив, що наближення буде. Крім цього, ми в кінці року будемо звертатись про перерозподіл освітньої субвенції. Але одразу говоримо, що це буде невелика частина від загальної заборгованості. А всю іншу заборгованість повинна покрити громада», – пояснив Кімакович.

Освітяни заявили, що якщо до 31 серпня не буде вирішено цю проблему, то вони обіцяють не вийти на роботу та оголосити страйк. Міський голова Іван Дирів терміново скликав засідання робочої групи з метою вирішення проблеми освітянських зарплат.

Схожі матеріали за тегами: Долина вчителі заборгованість зарплата

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: