Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Велике будівництво». На Франківщині цьогоріч збудують і відновлять 14 об’єктів

Переглядів: 371

У рамках програми «Велике будівництво» минулоріч на Прикарпатті реалізовано 14 проєктів будівництва, реконструкції та капітального ремонту п’яти шкіл, шести садочків та трьох стадіонів. На їх реалізацію залучено 119 млн. грн., у тому числі з Державного фонду регіонального розвитку - 106,1 млн. грн. та місцевого бюджету – 12,9 млн. гривень.

Про це розповів перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Ярмольський.

За його словами, в області завершено формування переліку об’єктів будівництва, які будуть включені до Національної програми «Велике будівництво» у 2021 році. На Прикарпатті  реалізовуватиметься 14 проєктів, повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

 Будуватимуться чотири школи, зокрема,  у с. Вишків Калуського району, с. Чукалівка  Івано-Франківської міської ради, селищі Делятин та с. Красноїлля Верховинського району. Два дитячі  садочки – у  с. Чорнолізці Тисменицького району на 80 місць та с. Стопчатів Косівського району на 60 місць.

Також посадовець розповів, що  цей проєкт передбачає нове будівництво чотирьох спортивних об’єктів, зокрема, модульного спортивного залу у с. Королівка Коломийського району та спортзалів у школах у с. Новиця Калуського району, с. Старий Косів Косівського району, с. Заріччя Надвірнянського району.

За його словами, будуватиметься й народний дім у с. Пшеничники Тисменицького району,  культурно-мистецький центр «Дзбан» у с. Старий Косів та здійснюватиметься капітальний ремонт музею «Писанка» в  Коломиї.  У  Галичі (урочище Дробилка)  зведуть очисні споруди  глибокого біологічного очищення стічних вод продуктивністю 500 м куб./добу (перша черга будівництва).

На переконання Андрія Ярмольського, Національна програма «Велике будівництво» не зупиняється, а навпаки – активно розвивається. Завдяки цій програмі на Прикарпатті вдалося вдосконалити чимало важливих соціальних об’єктів.

«Ми й надалі продовжуємо працювати над вдосконаленням соціально важливої інфраструктури, увага влади зосереджена над відновленням лікарень та  об’єктів соціально-транспортної інфраструктури», – наголосив управлінець.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття велике будівництво об'єкти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: