Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Від Барселони до Амстердама: у Франківську пройде фестиваль живих скульптур (ФОТО)

Переглядів: 1109

3 травня з нагоди Дня міста в Івано-Франківську пройде фестиваль живої скульптури – до міста приїдуть міми з Польщі, Іспанії, Німеччини, Болгарії, Нідерландів, Білорусі та інших міст України.

Лише 3 травня з 13:00 до 17:00 на франківській Стометрівці та вулиці Лесі Українки усі охочі зможуть прогулятись "від Барселони до Амстердама", повідомляє «Курс».

Сьогодні на прес-конференції з організаторами фесту міський голова Руслан Марцінків розповів, що "надзвичайно хвилюється, оскільки такий фестиваль відбудеться в місті вперше".

"Ця подія знакова для Івано-Франківська... У старій Європі такі заходи вже традиційні, а для нас поки новинка", – каже Марцінків.

Фестиваль ініціювали актори Mim-theatre «ІF'» Артур Гулько та Андрій Кирильчук.

Артур Гулько розповів, що ідея з'явилася давно, але, щоб її втілити, потрібно було знайти підтримку мерії та кошти.

«Чому Франківськ? Тому що ми любимо це місто і в ньому є підтримка», – сказав Кирильчук. Він розповів, що атмосферу фестивалю зададуть 35 учасників на 23 локаціях. Вони підготували мистецьку програму для різних вікових груп.

"Ми оптимістично налаштовані, чекаємо гарної погоди", – додав Кирильчук.

Фестиваль триватиме 3 травня з 13 до 17 години на Стометрівці. Усі охочі зможуть отримати мапу, щоб орієнтуватися на фестивалі.

Так, прямо з Нідерландів чимало цікавинок везе до Івано-Франківська засновниця «Adorabel» Ювон Холландер.

«Наша місія – демонструвати, яким неповторним буває мистецтво, і змушувати людей у різних куточках світу усміхатися. Настав час усміхнутись й Івано-Франківську», – зазначає Ювон.

Команда STREETart Masters із Польщі понад 15 років працює у жанрі живих скульптур і брала участь у різноманітних міжнародних фестивалях. Команда працює у різних напрямках: від пантоміми до вуличного театру. В Івано-Франківську вони перевтіляться в образи «Бульбашкової Феї» та «Серцеїда».

«Бульбашкова Фея» (Bubble Fairy) – це живий та неймовірно позитивний образ, сповнений радості та життя. Для взаємодії з аудиторією використовує магічні реквізити – павуки, кістки і барвисті бульбашки додадуть протрібної атмосфери на вулицях нашого міста.

Скульптура «Серцеїд» (Heart Fixer) – це смішна і навіть дещо божевільна жива статуя, витримана в сильних, енергетичних зелених тонах і благородному золоті. Він механік людських сердець – розважає, радіє, дивує. А ще – краде чоловічі капелюхи та жіночі серця.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: