Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Європейські віяння. Головним режисером Івано-Франківського драмтеатру призначать француза

Переглядів: 560

В Івано-Франківському драмтеатрі на штатній основі працюватиме французький режисер Жуль Одрі.

Про це 12 березня повідомили на прес-конференції в театрі, пише Фіртка.

Француз працюватиме на посаді головного режисера театру.

Режисер Жуль Одрі пройшов конкурс на цю посаду і невдовзі продовжить свою роботу над прем'єрною постановкою "Калігула", в основі якої адаптація написаної 1938 року одноіменної п'єси Альберта Камю.

Головну роль у виставі "Калігула" зіграє молодий актор, випускник Інституту мистецтв ПНУ Богдан Романюк. Прем'єра запланована на травень.

"Вперше в історії нашого театру іноземець стане головним режисером нашого театру. Я питав акторів, дивився, як він працює. Це цікаво. Нам ніколи не пізно вчитися. До того рівня і традиції, які сьогодні є в театрі, це буде великий плюс приєднати європейські практики. Це дуже крутий крок. Це наступна бомба, яку ми закладаємо, у хорошому розумінні", - відзначив керівник театру Ростислав Держипільський.

До слова, Жуль Одрі режисер з Парижу, котрий мав досвід успішної роботи в кількох театрах столиці Франції та театрі міста Сан-Дені, задіяний у кампаніі "Future Noir", відомий акціями на підтримку українських політв'язнів, зокрема Олега Сенцова.

Одним з основних своїх завдань французький режисер називає пошук балансу між традицією і віяннями, які він привезе з Європи.

"Дуже люблю це місто. Минулого року на фестивалі Порто Франко я зрозумів, що це місто, яке я любитиму завжди. Тут є атмосфера, дух, який я не зустрічав у жодному місті України. Я натхнений і вражений рівнем театру. У цього театру є вагомий мистецький напрям, побудований на великій традиції і духовності. Це мене надихає." , - відзначив Одрі.

Довідково:

Жуль Одрі – випускник Вищої школи драматичного мистецтва в Парижі. Серед його робіт – історичний трагіфарс «Сьогодні вечері не буде» про останні дні одіозного диктатора Йосипа Сталіна.

Схожі матеріали за тегами: Франківськ драмтеатр головний режисер фрацуз

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: