Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

З банківських карток прикарпатців шахраї зняли близько 50 тисяч гривень. Серед ошуканих – і калушанка

Переглядів: 534

Незважаючи на численні застереження правоохоронців, жителі краю продовжують потрапляти у тенета шахраїв. За минулу добу зловмисники у прикарпатців виманили близько 50 тисяч гривень.

Із заявою про зняття з банківської картки 20 000 гривень звернувся по допомогу до поліції житель Івано-Франківська. Він повідомив правоохоронцям, що на його мобільний телефон зателефонувала особа, представившись працівником банківської установи. Невідомий повідомив, що виникли проблеми з банківським рахунком та для їх вирішення необхідно конфіденційну інформацію карти, що останній і повідомив. І як наслідок – з рахунку одразу зникли всі кошти – 20 тисяч гривень, інформує пресслужба поліції області.

Цього ж дня до правоохоронців звернулась 37-річна мешканка Долинського району. Шахраї обдурили потерпілу за аналогічною схемою, зняли з банківського рахунку 10 000 гривень.

До поліції Калуша звернулась місцева жителька, яка втратила близько 18 тисяч гривень. Як повідомила потерпіла, шахраї заблокували її сім картку, змінивши пін-код до банківського рахунку. В подальшому оформили інтернет-кредит на суму 17 850 грн.

Інформація про вказані події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Триває досудове розслідування.

 Поліція Івано-Франківщини звертається до громадян із проханням бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити банківських карт. «За жодних обставин не повідомляйте реквізити банківських карток, не розголошуйте термін її дії, код на звороті картки, зазвичай нанесений на полі для підпису», - радять правоохоронці.

Схожі матеріали за тегами: Шахраї банківські рахунки зняті кошти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: