Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

З початку року на Прикарпатті надійшло понад 300 повідомлень про замінування

Переглядів: 310

Лише з початку 2022 року надійшло 339 повідомлень про замінування, з них 306 повідомлень надійшло електронною поштою, 27 – телефоном і 6 – особисто або поштою. І це 50% всіх повідомлень, отриманих за весь 2021 рік, з посиланням на ГУ ДСНС в Івано-Франківській області повідомляє «Калуш ФМ».

Незважаючи на те, що жодне з таких повідомлень жодного разу не було правдивим, органи поліції реагують на кожну інформацію та разом з відповідними адміністраціями проводять перевірку: «Сьогодні ми можемо впевнено констатувати: серія псевдозамінувань є нічим іншим як елементом гібридної агресії та спланованою інформаційною операцією. Мета цього інформаційного-тероризму – тримати українців в напрузі та вселити невпевненість у власній безпеці, і зробити це не так терористичним актом, як можливістю, що подібне може статися. Тому головне – зберігати спокій».

Крім того, деякі псевдоповідомлення про замінування надходять із тимчасово непідконтрольної території України або з Російської Федерації.

Правоохоронці нагадують, що завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності згідно зі ст. 259 Кримінального Кодексу України карається позбавленням волі терміном від двох до восьми років.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття замінування хибні виклики

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: