Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За кількістю внутрішніх та іноземних туристів Франківщина - на третьому місці

Переглядів: 856

80 відсотків туристичних потоків в області припадають на Карпати. Про це cказала перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка під час панельної дискусії «Туризм як чинник розвитку економіки Карпатського регіону», яка відбулася  26 червня у рамках Міжнародної конференції «Коло Вінценза: Майбутнє Карпат».

Посадовець також зауважила, що нині частка туристичної галузі краю складає близько п’яти відсотків економіки області. І в той же час щорічно в цьому процесі спостерігається позитивна динаміка. Наприклад, потік туристів збільшився з 1,5 мільйона осіб у 2015 році до 2,5 мільйона – у 2017 році, за неофіційними даними мобільних операторів він складає понад 4 мільйони чоловік, повідомляє прес-служба ОДА.

У минулому році область зайняла в Україні третє місце за кількістю внутрішніх та іноземних туристів. На Прикарпатті стрімко розвивається сільський туризм. Це один із перспективних видів туризму, оскільки область володіє унікальними природничо-рекреаційними ресурсами, а майже 60% її населення проживає в сільській місцевості.

З огляду на це та інші важливі стратегічні напрямки у формуванні туристичної привабливості Івано-Франківщини Марія Савка зазначила, що туристична галузь потребує залучення інвестицій і масштабної популяризації.

 «Ми готові запропонувати інвесторам всі умови для того, щоб створити у Карпатах нові курорти, і вже маємо в цьому добрі напрацювання, сучасну спортивно-туристичну інфраструктуру – перша ластівка в цьому напрямку – будівництво біатлонного комплексу, яку можна буде використовувати для змагань міжнародного рівня. Стратегічним пріоритетом для нас є відкриття в перспективі міжнародного пункту пропуску через українсько-румунський кордон тут, у Верховинському районі, що у підсумку дало б поштовх як для туристичного напрямку, так і в цілому для розвитку економіки», - сказала посадовець.

 

Схожі матеріали за тегами: Карпати туризм інвестиції

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: