Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За минулий тиждень під час пожеж загинули четверо прикарпатців

Переглядів: 375

За минулий тиждень на Івано-Франківщині трапилось 30 пожеж, у яких загинули четверо прикарпатців.

Про це повідомили надзвичайники під час брифінгу щодо ситуації з пожежами та загибелі людей на них на території області, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Фіртку».

Як зазначив Володимир Чернецький, начальник Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області, під час пожеж найчастіше гинуть соціально незахищені верстви населення: пенсіонери, безробітні, інваліди та інші категорії осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Зазвичай, за його словами, площа пожеж складала від двох м кв. до п'яти м кв.

Володимир Чернецький навів приклади смертельних пожеж.

Так, 13 грудня о 16:16  до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в селі Добротів. Як з’ясували, виникла пожежа речей домашнього вжитку та меблів в кімнаті житлового будинку. До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів місцеві жителі виявило та винесло з будинку тіло без ознак життя.

Крім цього, 12 грудня о 10:13 у Коломиї виникла пожежа в кімнаті житлового будинку. Вогонь знищив ліжко, речі домашнього вжитку, закоптив стіни кімнати. На місці пожежі виявили тіло без ознак життя. Попередня причина виникнення пожежі – необережне поводження з вогнем при курінні в ліжку з боку загиблої.

«Найчастіше причиною пожеж є необережне поводження з вогнем та куріння у ліжку. Ще один фактор – використання для обігріву приміщень несертифікованих та саморобних нагрівальних приладів та газових кухонних плит», – пояснив Чернецький.

Також причинами смертельних випадків на пожежах є недотримання рекомендацій експлуатації приладів обігріву та пічного опалення, несправність електричного та газового обладнання.

Водночас пожежі в житловому секторі цьогоріч склали 34% від усіх зареєстрованих на території області займань. Найбільшу кількість пожеж зареєстрували в Івано-Франківському та Калуському районах.

Для того, щоб запобігти виникненню надзвичайних подій через пожежі, вогнеборці здійснюють превентивну роботу з населенням. Зокрема, проводять рейди та роз’яснювальні роботи, залишаючи їм інформаційні листівки та пам’ятки.

«У разі пожежі, задимленості, загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів – телефонуйте до Служби порятунку за номером «101», – наголошують рятувальники.

Нагадаємо, на Прикарпатті цьогоріч вдалось зменшити кількість пожеж, проте кількість загиблих у вогні збільшилась.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття пожежі загиблі

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: