Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За півроку 30 тисяч прикарпатців вакцинувалися від кору, 6 тисяч – відмовилися

Переглядів: 753

3 липня відбулося засідання колегії департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації під головуванням директора департаменту Миколи Стовбана.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Розглядалося, зокрема, і питання імунізації проти кору. Еексперт ДОЗ ОДА з епідеміології Євгенія Чурпіта зазначила, що з початку 2019 року в області є 2243 звернення за допомогою, з них 1700 – діти. Від початку епідемії померло двоє людей. Щоб запобігти збільшенню кількості хворих, експерт радить лікарям звертати увагу батьків та педагогів на цю проблему.

«Особливу вагу маємо звернути на дітей віком 5-9 років та осіб старше 20 років. Наша робота має бути спрямована на проведення додаткової посиленої  імунізації в організованих колективах. За короткий час доведеться скласти списки по усіх навчальних закладах, щоб дізнатися, хто підлягає посиленій імунізації», – пояснила експерт.

Також під час свого виступу Євгенія Чурпіта повідомила, що в області є майже 29 тисяч доз вакцини КПК. За 6 місяців вдалося вакцинувати понад 23 тисячі дітей та близько 7 тисяч дорослого населення. Значний вплив на те, як проводиться процес вакцинації, мають ті особи, які відмовляються від щеплень. На сьогодні є майже 6 тисяч відмов.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття вакцинація кір

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: