Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За «викуп сина» старенький прикарпатець віддав шахраям 1000 доларів США

Переглядів: 809

Вчора до Івано-Франківського відділу поліції звернувся 90-річний мешканець одного із ближніх від Івано-Франківська сіл. Чоловік роповів, що йому на стаціонарний телефон зателефонував незнайомий і повідомив, що його син вчинив серйозну ДТП.

Тож, аби уникнути відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, чітко вказав суму 1000 доларів США. Пенсіонер не роздумував, а погодився на умови шахрая, повідомляє сектор комунікації поліції області.

Схвильований чоловік невідкладно зібрав усі гроші, які були вдома, виніс на вулицю та передав невідомому чоловікові, який запевнив, що все буде добре та пішов у невідомому напрямку.

Лише після цього чоловік передзвонив до сина і дізнався, що той жодної аварії не вчиняв.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Проводиться слідство.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян не піддаватись на подібні неправдиві історії. Перш ніж робити будь-які кроки для «порятунку» рідних, переконайтесь, чи дійсно з ними трапилась біда, зателефонуйте синові чи доньці або до їх друзів чи знайомих. Також прохання до громадян, у яких є родичі похилого віку, провести з ними роз’яснювальну бесіду щодо подібних шахрайських схем, аби уникнути матеріальних збитків і уберегти здоров’я рідних.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Шахрай викуп

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: