Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У поливаний понеділок відкриють літній сезон у міському парку

Переглядів: 755

29 квітня, у поливаний понеділок, у Калуші планують відкрити літній сезон у міському парку культури і відпочинку ім. І. Франка. Але якщо погодні умови будуть сприятливими, то відкриття може відбутися і раніше.

Про це повідомила директор КП «Міський парк культури і відпочинку ім. І. Франка» Наталія Паламар. Вона також зазначила, що до того часу парк буде технічно готовий. Роботи з підготовки атракціонів, їх огляд та експертна оцінка, а також благоустрій території вже розпочалися.

При цьому Наталія Паламар додала, що вони постійно моніторять ринок атракціонної техніки та побажання відвідувачів, тому знають, що користується популярністю і чого бракує для кращого дозвілля.

– Хочу відзначити, що основне життя парку – це атракціони. У Калуші їх, звісно, небагато. Відвідувачі ж хочуть нових і сучасних, які потребують значних коштів. Але у цьому році на парк великих капіталовкладень не передбачено. Ми плануємо закупити лише один катамаран та аналог водяного циліндра, який вже маємо. На це орієнтовно потрібно 90 тисяч гривень,  – розповіла директор парку. – Важливо також покращувати інфраструктуру. Тож у планах – проект поділу парку на малі локаційні зони відпочинку. Цьогоріч ми почнемо з облаштування зони  вільного простору внизу біля озера, де будуть екомеблі і доступ до Wi-Fi. Відповідно побачимо, чи користуватиметься вона популярністю і чи вдасться її вберегти від вандалів. До речі, з січня цього року, щоб зберегти матеріальну базу ми ввели три посади сторожів, які слідкують за територією парку і правопорядком у вечірній і нічний час.

Повідомила також директор парку, що цього сезону хоч і незначно, але зростуть тарифи на деякі атракціони:

Тарифи ми змушені піднімати. Парк і так доволі збиткове підприємство, яке постійно дотується з міського бюджету, а з 2016 року, коли востаннє піднімалися розцінки, зросла і вартість електроенергії, і заробітна плата. Тож ми подали на виконком проект рішення про встановлення нових тарифів. Зокрема, на механічні каруселі («Сонечко», «Юнга», «Ланцюгова карусель» та «Колесо огляду») пропонуємо підняти розцінки лише на 5 грн, на водні розваги (човни, катамарани) – з 35 грн до 50 грн, але водночас на 5 хвилин збільшуємо час катання. На усі інші – надувну гірку, батут, рибалочку і лабіринт, ціни не піднімаємо.

На завершення розмови директор акцентувала, що адміністрація працює над тим, щоб калушанам і гостям міста було приємно відпочивати у парку і було бажання його відвідувати. Вже плануються заходи на вихідні дні, а також вирішується питання, чи варто відновлювати по суботах роботу літнього кінотеатру під відкритим небом, як це було раніше. Проте найбільше гостей парк очікує у травні, коли у Калуші святкуватимуть День міста. Розваг тут не бракуватиме, тож запрошують усіх охочих.

Схожі матеріали за тегами: Калуш парк літній сезон

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: