Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Україні підтвердився перший випадок зараження коронавірусом — МОЗ

Переглядів: 900

Чоловік, який заразився, повернувся з Італії, де подорожував з дружиною.

У Чернівцях зафіксували перший в Україні випадок зараження "китайським" коронавірусом Covid-2019, заявив заступник глави Міністерства охорони здоров'я і головний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє «ДТ».

За його словами, всі біологічні матеріали та зразки відправили у вірусологічну лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров'я. В Україні почали працювати з людьми, з якими контактував заражений. Ляшко зазначив, що таких людей небагато і в місцевих вірусологів є їх список.

Головний санлікар розповів про те, що хворий чоловік повернувся з Італії, де вони з дружиною подорожували. Після того, як громадяни повернулися в Україну, вони самоізолювалися. А через два дні у чоловіка виявили симптоми коронавірусу. Чоловік був доставлений в госпітальну базу, визначену Управлінням МОЗ у Чернівецькій області.

Симптоми в українця з'явилися 28 лютого, госпіталізація відбулася 29 лютого, а в понеділок, 2 березня, ввечері – підтверджений коронавірус. У дружини хворого зараз якихось симптомів не спостерігається.

"Ніяких екстремальних чи надзвичайних подій не сталося. Ми працюємо у звичайному штатному режимі. Ми перебуваємо в тій фазі розвитку епідемії, коли ми говоримо, що у нас реєструють поодинокі випадки завезеної коронавірусної інфекції. У нас є чіткий алгоритм, що ми робимо далі", - додав Ляшко.

 

Схожі матеріали за тегами: МОЗ Україна коронавірус підтвердження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: