Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

20% українських випускників шкіл мають намір здобувати вищу освіту за кордоном

Переглядів: 530

Кожен п’ятий український випускник школи збирається здобувати вищу освіту в іноземному вищому навчальному закладі. До таких висновків прийшли соціологи, провівши дослідження «Освіта в Україні: як українські школи пережили перші хвилі карантину», повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».
Про те, що планують вступати до закордонного вищого навчального закладу заявили 20% учнів випускних класів. 32% опитаних підлітків впевнені, що в Україні ВНЗ можуть надати таку ж гідну освіту, як і в Європі, США або ж Канаді.
Ще третина респондентів вважають, що здобувати освіту потрібно виключно у вітчизняних вищих навчальних закладах. Решта 20% випускників не змогли визначитися з відповіддю.
Більшість старшокласників впевнені, що ВНЗ – це не просто місце, де можна отримати освіту. Вища школа є важливим місцем соціалізації, пошуку друзів і майбутніх партнерів. Так вважають 61% опитаних.
Майже половина, а це 49%, не вірять, що хороша освіта гарантує успіх у житті. І рівно стільки ж сказали, що навчання у виші може дати можливість спробувати заснувати бізнес із мінімальним ризиком.
Опитування було проведене онлайн в період з 25 лютого по 4 березня поточного року Українським інститутом майбутнього спільно з New Image Marketing Group. У результаті соціологічного дослідження було опитано 1 353 респонденти. Статистична похибка не перевищує 3,5%.
 

Схожі матеріали за тегами: опитування навчання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: