Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Адаптивний карантин: в Україні планують ввести нове зонування

Переглядів: 921

МОЗ запропонує уряду нове зонування України під час адаптивного карантину, який запровадять в лютому.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на форумі «Україна 30» у вівторок, 9 лютого, інформує «Слово і діло».

«Зараз ми запропонуємо уряду новий світлофор – зони епідбезпеки, які будуть існувати в Україні в середині лютого, може, в кінці лютого», – сказав Ляшко.

Україну планують розділити на 3 або 4 зони за рівнем епідеміологічної небезпеки.

«Вони (регіони – ред.) будуть розділені на декілька зон, 3 або 4, які будуть показувати чіткі маячки, де ситуація стабілізується, а де потрібно вживати додаткових заходів», – сказав Ляшко.

Він зазначив, що ключовою річчю в новому адаптивному карантині буде здатність системи охорони здоров'я надавати медичну допомогу всім, хто її потребує.

«Коли ми говоримо про інші рівні епідбезпеки, які ми хочемо ввести в адаптивному карантині: зелений, жовтий, помаранчевий, то вони стосуватимуться не карантину, вони звітуватимуть і показувати органам місцевого самоврядування, бізнесу або іншим про те, що є ризик подальшого розвитку епідемії в конкретному регіоні, що може привести до негативних наслідків: збільшення кількості хворих, збільшення кількості госпіталізацій і, можливо, потенційний ризик, що система охорони здоров'я може не впоратися», – додав Ляшко.

Варто наголосити, що за кількістю нових випадків COVID-19 Прикарпаття лідирує вже не один день.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Україна зонування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: