Кабінет міністрів послабив умови входження регіону до «зеленого» рівня епідемічної небезпеки, а також послабив обмеження для роботи закладів харчування і проведення масових заходів. У кожній області рішення ухвалюватимуть регіональні комісії ТЕБ і НС.
Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 2 червня, опублікованій 7 червня, пише «УП».
Зміни вносяться до постанови Кабміну від 9 грудня 2020 року, яку неодноразово вже змінювали.
Теперішні зміни передбачають простіше встановлення «зеленого» рівня епідемічної небезпеки в регіоні. Для цього необхідно, щоб:
- кількість нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тисяч населення за останні 14 днів складав менше ніж 75;
- коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 був менш як 4 відсотки;
- кількість тестувань методом ПЛР і визначення антигена коронавірусу протягом останніх семи днів на 100 тис. населення складав більше ніж 300;
- на всій території України не було регіонів із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.
Також Кабмін дозволив проводити масові заходи за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.
Кабінет міністрів виключив пункт про заборону роботи закладів харчування після 24-ї години.
Також зміни передбачають, що іноземці при в'їзді на територію України можуть, крім ПЛР-тестів, надати тест на антиген або документ про повністю пройдену вакцинацію.