Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

МОЗ дозволило вакцинувати дітей від 12 років

Переглядів: 331

В Україні дозволено використовувати препарат Comirnaty від Pfizer-BioNTech для вакцинації від COVID-19 дітей віком від 12 років. Про це повідомили в МОЗ, інформує «Калуш ФМ».

Рекомендації Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики щодо можливості вакцинації дітей затверджені Міністерством охорони здоров’я України. Враховані наукові дослідження, рекомендації ВООЗ та відповідні зміни до інструкції вакцини.

Вакцинувати дитину препаратом Comirnaty/Pfizer-BioNTech можна, якщо вона має високі ризики важкого перебігу ускладнень після хвороби на COVID-19. А також за умови, що дитині необхідно потрапити в країну, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19 або міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Мова йде про такі випадки:

– якщо родина виїжджає за кордон;

– дитина виїжджає на навчання;

– дитина є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів.

Також дозволено робити вакцинацію дитині, яка приїхала з іншої країни, де отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.

Для отримання щеплення батьки дітей 12-15 років або самі діти віком 16-17 років звертаються до педіатра або сімейного лікаря дитини.

 

Схожі матеріали за тегами: МОЗ вакцинація діти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: