Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

МОЗ очікує поставок вакцини AstraZeneca у квітні – Ляшко

Переглядів: 629

Міністерство охорони здоров'я України розраховує на поставку 360 тис. доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca у квітні 2021 року; однак це буде вакцина виробництва Кореї, а не Індії.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова», пише «Слово і діло».

«Ми очікуємо поставки найближчим часом. Ми очікуємо, що у квітні надійдуть нові партії вакцин, які забезпечать і виведуть Україну на належний рівень імунізації... Зараз ми очікуємо 360 тис. доз вакцини AstraZeneca, виробленої на корейському майданчику. До кінця травня ця кількість збільшиться до 1,7 млн доз», – повідомив Ляшко.

Ляшко додав, що МОЗ також очікує у квітні поставки 117 тис. вакцин Pfizer в рамках механізму COVAX, але точних дат при цьому він називати не став.

Нагадаємо, влада Індії вирішила призупинити експорт вакцини від коронавірусу AstraZeneca, виробленої індійським інститутом вакцин. Це пов'язано з тим, що в країні хочуть розширити кампанію з вакцинації населення.

Інститут сироватки Індії може відновити повні поставки вакцини AstraZeneca для програми COVAX в травні. Також йдуть переговори про постачання вакцин у квітні.

 

Схожі матеріали за тегами: МОЗ вакцина AstraZeneca поставки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: