Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

МОЗ: З 13 березня медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок є непотрібною

Переглядів: 1119

В Україні скасували талони на прийом до лікаря, медичну картку студента та карту дитини для вступу в школу та дитячий садок.

Відповідний указ набрав чинності 13 березня, йдеться на сайті МОЗ.

Згідно з наказом, скасовуються останні талони в медичних закладах - талон амбулаторного пацієнта, талон на прийом до лікаря та талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів.

Також скасовуються контрольна карта диспансерного нагляду, книга запису викликів лікарів додому, медична картка студента і медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок.

Віднині для вступу до школи або в дитячий садок медична карта дитини є непотрібною. Її форма є недійсною, від батьків не мають права її вимагати. Діти мають пройти тільки звичайні медичні огляди у свого лікаря та отримати стандартну довідку.

Протягом десятиріч лікарі, медсестри та працівники реєстратури заповнювали вручну стоси паперів. Вони не мали практичної необхідності, але займали купу сил лікарів, години очікування пацієнтів та гектари лісу. Проте на відміну від лісу, котрий можна виростити знову, не можна повернути час лікарів та пацієнтів. Ми переходимо на нову філософію збору статистики: має заповнюватись тільки потрібна інформація, в зручному форматі та місці”, - написала у Facebook в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Водночас, МОЗ починає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому та використання класифікації ICPC-2 у щоденній практиці лікарів. Супрун пояснила, що відтепер припинив існувати “Журнал реєстрації амбулаторних хворих”. Він стає “Журналом реєстрації амбулаторних пацієнтів”.

В новому журналі реєструються звернення всіх пацієнтів в амбулаторії та вдома. Для кожного звернення кодується причина звернення пацієнта, код діагнозу та дії лікаря за кодами ІСРС-2. З розгортанням електронної системи охорони здоров’я всі записи в журналі формуватимуться автоматично з записів амбулаторної карти”, - написала в. о. міністра.

Нагадаємо, що 19 жовтня 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект про медреформу. Серед ключових пунктів ухваленого закону: страхова медицина, плата лікарям за надані послуги, вибір сімейного лікаря та  міжнародні протоколи лікування. Медреформа почала діяти з 1 січня 2018 року.

 

Схожі матеріали за тегами: МОЗ скасування медична карта дитина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: