Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Офіційно: на Франківщині виявили «британський» штам COVID-19

Переглядів: 640

В Україні зафіксували циркуляцію «британського» штаму коронавірусу, який є більш заразним, ніж звичайний. Цей варіант COVID-19 виявили у двох хворих із Івано-Франківської області, біологічні зразки у яких відібрали ще два тижні тому.

Про це повідомив під час брифінгу у четвер, 4 березня, заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє УНН, пише «Калуш ФМ».

 «Сьогодні, 4 березня, Інститут епідеміології інфекційних хвороб імені Громашевського Національної академії медичних наук виявив 2 мутації коронавірусу саме з генетичними характеристиками, які відповідають британському варіанту... Це свідчить про те, що на території України зафіксована циркуляція британського варіанту, який більш швидко передається від людини до людини», - сказав Ляшко.

Зі слів головного санлікаря, мутацію виявили «у зразків, відібраних 2 тижні тому на території міста Івано-Франківськ». Він додав, що про це Україна вже повідомила Всесвітній організації охорони здоров’я.

Ляшко зауважив, що виявлення циркуляції в Україні «британського» варіанту коронавірусу є однією із причин, «яка у нас характеризує епідситуацію в західних областях нашої України».

«Наголошую, що за існуючими даними, британська мутація вірусу не впливає на ефективність вакцини ні Pfizer, ні AstraZeneca, тому ми спокійно продовжуємо... кампанію саме тими вакцинами, які є на території нашої держави. Паралельно ми будемо проводити дослідження, оскільки вже сьогодні з’являється інформація щодо обмежених даних впливу ефективності вакцини до «південноафриканського» варіанту коронавірусу», - сказав Ляшко.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківщина ковід британський штам

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: