Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Перше щеплення від COVID знижує ймовірність зараження на 76% – Зеленський

Переглядів: 453

Перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76 відсотків. Після другої дози людина отримує повний захист від COVID-19.

Про це заявив глава держави Володимир Зеленський в понеділок, 15 березня, повідомляє пресслужба Офісу президента.

 «Треба пояснювати людям, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 76%. Тому шанси на зараження все одно залишаються. І тільки після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми мусимо не забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація вже триває», – сказав Зеленський.

Він також поцікавився, яка реакція людей на вакцинацію. У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що побічні ефекти виявляються лише у 0,8% випадків, тяжких випадків не зафіксовано.

Додатково міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що Європейське агентство з лікарських засобів уже офіційно заявило, що вакцина AstraZeneca абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів.

Нагадаємо, що вакцинація в Україні почалася 24 лютого, в її рамках використовується препарат Covishield індійського виробництва, який виготовлений за ліцензією AstraZeneca. Закуплена партія обсягом 500 000 доз має піти на вакцинацію близько 250 000 українців.

З початку кампанії вакцинації було зроблено 53 155 щеплень проти COVID-19. Найбільше вакцинованих в Донецькій області (5044), найменше - в Чернігівській області (1006).

 

 

Схожі матеріали за тегами: Зеленський вакцинація зниження ризиків

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: