Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Понад 70% українців підтримують добровільну вакцинацію дітей

Переглядів: 927

Захворюваністю на кір в Україні продовжує зростати: з початку року вже зафіксовано 21 тисяча 894 випадки. При тому, що за весь минулий рік було близько 4,8 тисячі випадків, а в 2016-му лише 102.

У зв'язку з цим знову виникає питання про рівень вакцинації в країні. За словами в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, в Україні він один із найнижчих у світі, повідомляє "Слово і діло".

Про необхідність робити щеплення в Міністерстві охорони здоров'я нагадують постійно, голова відомства регулярно руйнує міфи навколо цієї теми, але кількість людей, які агітують проти вакцинації, не зменшується.

Згідно з опитуванням, проведеним нещодавно соціологічною групою «Рейтинг», добровільну вакцинацію дітей проти поліомієліту, кору, туберкульозу, гепатиту В та дифтерії підтримують 73% українців, 21% – виступають проти. Найбільший відсоток серед тих, хто підтримує, – жителі центральних регіонів країни. Рівень підтримки обов'язкової вакцинації серед українців становить 66% (в більшості жителі південного регіону), 27% – не підтримують.

Щодо добровільної вакцинації, то її прихильниками в основному є жінки та опитувані віком 18-35. Обов'язкову вакцинацію частіше підтримують чоловіки, люди віком від 51 року й ті, в кого в родині є медик.

Детальніше – на інфографіці.

 

Схожі матеріали за тегами: Вакцинація діти опитування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: