Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Рада попередньо дала добро на продаж землі. Частина прикарпатських нардепів була «за»

Переглядів: 1836

Верховна Рада у першому читанні та за основу проголосувала за проєкт закону №2178-10 від "Слуги народу" щодо продажу сільськогосподарської землі.

Відповідне рішення на засіданні Верховної Ради 13 листопада підтримали 240 народних депутатів, пише "УП".

Ініціатором законопроєкту № 2178-10 були нардепи "Слуги народу". Законопроєкт № 2178 подав Кабінет міністрів, проте нардепи зареєстрували 10 альтернативних проєктів закону. Комітет Ради рекомендував голосувати за законопроєкт "слуг народу".

Законопроєкт підтримали лише нардепи від "Слуги народу" - 227 нардепів і 13 позафракційних парламентарів.

Пропонованим до першого читання документом:

- з 01.10.2020 скасовується заборона на відчуження земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності,

- визначається суб’єктний склад осіб, які можуть набувати право власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення: громадяни України, територіальні громади, держава, юридичні особи України та іноземні громадяни і особи без громадянства у разі набуття в порядку спадкування та обов’язком відчужити ділянку протягом року;

- встановлюється правило, за яким до 1 січня 2024 року не допускається набуття юридичними особами, бенефіціарним власником (контролером) яких є іноземці, особи без громадянства, юридичні особи, створені за законодавством іншим, ніж законодавство України, іноземні держави, права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення. Вказані вимоги не розповсюджуються на випадки набуття у власність земельних ділянок їх орендарями, які є сільськогосподарськими товаровиробниками, якщо з часу державної реєстрації юридичної особи - набувача права власності пройшло не менше 3 років, а також на випадки набуття у власність зазначеними особами земельних ділянок.

- встановлюється мінімальна стартова ціна продажу земельних ділянок державної та комунальної власності на земельних торгах на рівні не нижче нормативної грошової оцінки.

Із семи прикарпатських мажоритарників двоє проголосували "за", один "проти" і четверо утримались. Списочники навпаки були одностайнішими.

Мажоритарники:

Оксана Савчук «Проти»

Ігор Фріс «Утримався»

Едуард Прощук «Утримався»

Олександр Матусевич «Утримався»

Зіновій Андрійович «Утримався»

Андрій Іванчук «За»

Володимир Тимофійчук «За»

Списочники:

Олег Марусяк «За»

Роман Мулик «За»

Олена Вінтоняк «За»

Василь Мокан «За»

 

Схожі матеріали за тегами: ВР земля продаж голосування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: