Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Степанов очікує 117 тисяч доз вакцини Pfizer цього тижня

Переглядів: 663

13 квітня українців починають щеплювати проти коронавірусу SARS CoV 2 вакциною «CoronoVac» китайського виробника «Sinovac», також цього тижня очікується перша партія вакцини американської компанії «Pfizer» від ініціативи COVAX – 117 тисяч доз. 

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 13 квітня, пише «УП».

«Наступна партія вакцини, яку ми очікуємо найближчими днями, вже цього тижня, – це вакцина компанії Pfizer. Це 117 тисяч доз, які будуть постачатися в рамках ініціативи COVAX. COVAX – це ініціатива, до якої приєднана Україна, в рамках якої ми повинні отримати 8 мільйонів доз вакцини усього. Перша партія – 117 тисяч доз вакцини компанії Pfizer – повинна поступити вже на цьому тижні», – зазначив він.

За словами Степанова, цими вакцинами будуть щеплювати громадян у будинках-інтернатах, клієнтів і співробітників будинків для осіб похилого віку і т.п.

Минулого тижня Степанов анонсував поставки від COVAX на 14 квітня, а також говорив про прямі домовленості з Pfizer на 10 млн доз (ці закупівлі мають здійснюватися через британське агентство «Crown Agents»).

Досі Україна робила щеплення вакциною AstraZeneca (CoviShield), 500 тисяч доз якої отримала 23 лютого.

25 березня Україна отримала 215 тисяч доз вакцини від китайської компанії «Sinovac» із законтрактованих 1,9 млн доз. Решта 1,7 млн доз будуть поставлені найближчим часом, МОЗ розраховує на квітень-травень цього року, сказав Степанов.

За словами міністра, МОЗ перевірило вакцину «CoronoVac» – і 13 квітня починає щеплення цією вакциною.

Ці 215 тисяч доз вакцини планують розподілити на: маломобільних осіб і соцпрацівників, які за ними доглядають; освітян, які братимуть участь у ЗНО; олімпійців і паралімпійців, які готуються до Олімпійських ігор у Токіо; працівників критичної інфраструктури, поліцейських і військовослужбовців ЗСУ. 

«CoronoVac» є «інактивованою» вакциною (на основі вбитого вірусу), її ефективність нижча за інші типи вакцин, визнав міністр. Але всі вакцини захищають життя, наголосив він.

Степанов уточнив: МОЗ поставило собі за мету до кінця цього року «захистити не менше 50% громадян, а краще 70% громадян».

Додамо, що процес вакцинації в Івано-Франківській області розпочали 25 лютого. Загалом область  отримала 22 тисячі доз вакцини. Її вистачить, щоб провакцинувати 11 тисяч осіб.

 

Схожі матеріали за тегами: Степанов вакцина Pfizer

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: