Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У червні в Україну приїде Pfizer і AstraZeneca – Ляшко

Переглядів: 626

У червні в Україну прибуде кілька сотень тисяч вакцини Pfizer, закупленої за держкошт, та 700 тисяч доз AstraZeneca від механізму COVAX. Про це пише УП, повідомляє «Калуш ФМ».

– До кінця червня в країні точно має бути 3,7 мільйона доз вакцини. Це з поставками тими, що прийшли, і з тими, що приходять. Це як мінімум, – про це на зустрічі з журналістами повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. – Прораховуємо: 500 тисяч доз CoronaVac розвезли, 500 тисяч CoronaVac буде розвезено наступного тижня, тобто вони завершили лабораторний контроль, 500 тисяч CoronaVac завершить лабораторний контроль 10-15 червня. Це півтора мільйона.

Pfizer 473 (тисячі доз – УП) по COVAX уже приїхав, 473 (тисячі доз – УП) очікується на тижнях після 7 червня. І 500 тисяч доз вакцини Pfizer – це перша поставка вакцини, закуплена (за держкошт), 117 приїхало, потім ще 40 приїхало, потім кожен тиждень по 60 тисяч – тобто до кінця червня. Це вже три мільйона.

І 700 AstraZeneca, яку ми очікуємо від механізму COVAX. AstraZeneca ось-ось приїде.

Ляшко зазначив, що, окрім 8 мільйонів доз вакцин від COVAX і 34 мільйонів доз законтрактованих вакцин, він підписав ще один контракт на поставку вакцин. Але деталей щодо того, хто є виробником цієї вакцини та який її об’єм законтрактувала Україна, не повідомив.

Він додав, що підписав контракт «з певною особливістю», і зможе повідомити деталі, коли його підтвердять.

Схожі матеріали за тегами: Україна вакцина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: