Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У МОЗ обіцяють запустити наступного року єдиний медичний простір

Переглядів: 863

В Україні з 2020 діятиме єдиний медичний простір.

Про це заявила прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

«З 2020 року в країні діятиме єдиний медичний простір. Відомчі заклади, як Феофанія та заклади Національної академії медичних наук, почнуть також перехід на фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» й стануть відкритими для всіх», - йдеться в повідомленні.

У МОЗ також зазначили, що у 2019 році міністерство презентує перший в історії України гарантований пакет медичних послуг, «який прийде на заміну псевдо-безкоштовній медицині».

В міністерстві пояснили, що гарантований пакет включає послуги первинної, спеціалізованої амбулаторної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстрена, паліативна та реабілітаційна допомога.

«Це базовий набір життєво необхідних медичних послуг, які затверджуватиме восени 2019 Верховна Рада разом із Державним бюджетом на 2020 рік», - зазначили у МОЗ.

І щоб із 2020 року запрацювала програма медичних гарантій, необхідно, щоб восени 2019 року всі заклади спеціалізованої допомоги підписали договори з Національною службою здоров’я.

«Для цього вони повинні автономізуватися, комп’ютеризуватися та мати відповідне обладнання. Це все реалістичні завдання, які первинка успішно виконала. Тож це можливо й на рівні спеціалізованої допомоги», - зазначили у МОЗ.

Схожі матеріали за тегами: МОЗ єдиний медичний простір

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: