Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У порядку призначення субсидій змінили період врахування доходів та соціальні норми на газ

Переглядів: 1786

Постановою  Кабінету Міністрів України від 18.08.2017 року № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» удосконалено порядок призначення та надання населенню житлових субсидій.

 Як поінформувала «Калуш ФМ» завідувач сектору прийняття рішень відділу соціальних допомог управління соціального захисту населення Калуської міськради Світлана  Млиниська, зміни стосуються періоду, за який враховуються доходи під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Раніше доходи враховувались за чотири квартали, а тепер братимуться до уваги лише два. Тобто розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні буде проводитися на підставі доходів за перше півріччя поточного року.

У разі смерті громадянина, якому була призначена субсидія, частину невикористаної суми субсидії на оплату природного газу для індивідуального опалення виплачуватимуть одній із осіб, з урахуванням яких субсидія розраховувалася.

 При призначенні субсидії на наступний термін враховуватиметься також наявність простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, загальна сума яких перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Разом з тим передбачено, що  субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації особи та місцем її фактичного проживання.

Крім того, Світлана Млиниська повідомила, що постановою внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 року №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування»  в частині перегляду соціальних нормативів споживання газу для приготування їжі та підігріву води.

 Відтак з  1 жовтня 2017 року діятимуть такі соціальні нормативи на  газ:

- на газову плиту (приготування їжі) – 3,3 куб. м на особу;

- на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) - 5,4 куб. м на особу;

- на газову плиту і водонагрівач – 10,5 куб. м на особу.

Фото: Факти - ICTV

 

 

Схожі матеріали за тегами: субсидії газ перерахунок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: