Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Україні пропонують скасувати «по батькові»

Переглядів: 1368

Українці вважають це рудиментом Радянського Союзу.

З кожним днем ​​все більше українців закликають скасувати поняття «по батькові»: це спадщина «совка» і не більше, а більшість європейських країн зовсім його не використовують.

Як повідомляє портал Рoliteka, в соціальних мережах користувачі відзначають, що спілкуватися стане зручніше і це наблизить країну до Європи ще на крок.

 «Ми відхрестилися від російського впливу, рухаємося в Європу, навіть в Казахстані вводять латиницю, щоб дистанціюватися від рашки etc. Навіщо ці Васильовичі, Івановичі, Христофоровичі? Чому не пан Ігор, або пан Богдан, або пані Катерина? Красиво, сучасно, своєчасно!» - пишуть українці.

Кандидат історичних наук Ігор Чорний вважає, що сьогодні по батькові поступово стає рудиментом, без якого можна обійтися. Як це відбувається в більшості європейських країн. Історики стверджують, що в даний час, коли окрім прізвища у всіх базах даних даються і дати народження, без по батькові можна абсолютно спокійно обходитися.

Ініціатором відповідного законопроекту став Валерій Пацкан. Він запевняє, що плутанини, якої багато хто боїться, не виникне: «У нас були прецеденти - іноземці навіть без прізвища приходили, з документами, оформленими за законами своєї країни. Питання лише в тому, щоб не втратити ідентифікацію людини. Якщо людина прийшла і сказала, що вона - Іванов Іван без по батькові, потрібно переконатися в тому, що Іванов Іван без батькові існує в природі і даний громадянин це саме він».

 

Схожі матеріали за тегами: пропозиція побатькові

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: