Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Україні удосконалено порядок надання субсидій

Переглядів: 602

Люди, які раніше з тих чи інших причин не змогли отримати субсидію, сьогодні можуть її отримати, адже у Міністерстві соціальної політики України розширили коло отримувачів субсидій.

Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Світлана Онищук, ідеться на сайті Івано-Франківської ОДА.

– Зокрема, для прикладу, житлова субсидія може призначатися на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії шляхом успадкування (раніше не призначалась), – повідомила посадовиця. – Також раніше субсидія не призначалась тим громадянам, в яких опалювальна площа перевищувала 120 кв. метрів для квартир та 200 кв. метрів для індивідуальних будинків. На сьогодні ця норма змінена і субсидія не призначається, коли загальна площа квартири перевищує 130 кв. метрів, а будинку – 230 кв. метрів.

Для оформлення субсидії потрібно звернутись до місцевих управлінь соціального захисту населення, подавши декларацію і заяву за формами, затвердженими Міністерством соціальної політики України для визначення права і призначення житлової субсидії. 

Що стосується тих громадян, які вже субсидію отримують і їм вона призначена на період 2020-2021 років, то тут хвилюватися немає чого. Адже один із пунктів Порядку надання населенню житлових субсидій, який затверджений 848-ою постановою КМУ, передбачає, що в разі зміни цін і тарифів на житлово-комунальні послуги в межах володіння соціальних нормативів розмір субсидій перераховується в автоматизованому режимі.

 

Схожі матеріали за тегами: порядок надання субсидій

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: