Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

ВАКС повторно закрив справу ексміністра Ігоря Насалика

Переглядів: 910

Вищий антикорупційний суд повторно закрив кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього міністра енергетики Ігоря Насалика у недостовірному декларуванні через рішення Конституційного суду України про скасування відповідальності за це правопорушення.

Таке рішення 1 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити частково клопотання прокурора Кравченка М.М. про закриття кримінального провадження. Закрити на підставі пункту 4 частини 1 статті 284 КПК кримінальне провадження щодо обвинувачення Ігоря Насалика у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 ККУ», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 24 листопада 2020 року ВАКС закрив справу Насалика. Проте 2 березня апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала за клопотанням нових адвокатів ексміністра. На їх думку, визнання статті 366-1 ККУ неконституційною повинно мати наслідком ухвалення судом виправдувального вироку. Адже злочином нібито було визнано діяння, якому первинно не притаманні достатні для криміналізації ознаки. Тому апеляція ВАКС їх скаргу задовольнила.

Втім під час повторного розгляду прокурор САП подав клопотання про закриття справи через рішення КСУ і суд його задовольнив.

Як відомо, за версією слідства, ексміністр у 2014 році отримав позику 1,249 млн доларів від фізичної особи. За інформацією «Слово і діло», йдеться про Петра Димінського. Однак він не відобразив зазначену інформацію в щорічних деклараціях, чим порушив вимоги закону «Про запобігання корупції» .

Нагадаємо, САП завершила розслідування справи Насалика. Пізніше, суд обмежив йому терміни ознайомлення з розслідуванням. Також суд відмовив адвокату Насалика в оскарженні підозри від НАБУ.

 

Схожі матеріали за тегами: ВАКС справа Насалик закриття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: