Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

З 1 січня максимально дозволена швидкість в містах - 50 км/год

Переглядів: 920

З 1 січня 2018 року набуває чинності постанова Кабінету міністрів, яка передбачає збільшення штрафів за порушення "Правил дорожнього руху", повідомляє «Укрінформ».

Зокрема за перевищення максимально дозволеної швидкості руху в населених пунктах більше 50 км/год. встановлюється штраф у розмірі 3400 гривень. За залишення місця ДТП встановлюється штраф 3400 гривень та передбачається можливість позбавлення права керування транспортним засобом на строк до шести місяців.

У 20 разів збільшується розмір штрафу за управління транспортом без права керування – він становитиме 10 200 гривень, а за повторне порушення – 40 800 гривень. Особи, позбавлені права керування, порушивши закон, сплачуватимуть штраф у розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

Також набуває чинності постанова уряду про зміну "Положення про порядок видачі посвідчення водія". Тепер термін дії водійського посвідчення, отриманого вперше, становитиме два роки. Якщо особа не вчинила три або більше адмінправопорушень у сфері безпеки руху, водійські посвідчення видаватимуться на 30 років. В іншому випадку особа буде змушена повторно складати іспити на знання правил дорожнього руху.

Невдовзі планується запровадити покарання для водіїв, які спровокували ДТП у нетверезому стані, у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк від п’яти до десяти років.

Фото: Автоцентр

 

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: штраф швидкість

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: