Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Зберігається загроза ракетних ударів по військовим об'єктам та елементам інфраструктури на всій території України – Генштаб

Переглядів: 591

Триває сто шістдесят шостий день героїчного спротиву українського народу російському військовому вторгненню. 

Суттєвих змін у позиції та діях ворога на Волинському та Поліському напрямках не відбулося. Відзначається розбудова системи протиповітряної оборони. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ, інформує «Калуш ФМ».

На Сіверському напрямку ворог продовжує утримувати окремі підрозділи військ Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

На Харківському напрямку ворог наніс вогнепальні збитки зі ствольної та ракетної артилерії вздовж лінії зіткнення. Обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Золочів, Прудянка, Дементіївка, Питомник, Руська Лозова, Руські та Черкаські Тишки, Кутузівка, Старий Салтів, Чугуїв та Асіївка.

Наніс авіаудари поблизу Гусарівки та Верхнього Салтова. Активно провели повітряну розвідку БПЛА оперативно-тактичного рівня.

На Слов'янському напрямку ворог обстрілював райони Великої Комишувахи, Вірнопілля, Сулигівки, Дібрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки та Долини. Завдав авіаударів біля Залимана.

На Краматорському напрямку зафіксовано ворожі обстріли з танків, ствольної та ракетної артилерії поблизу Краматорська, Сіверська, Серебрянки, Григорівки та Спірного. Окупанти завдали авіаударів поблизу Григорівки та Івано-Дар'ївки.

З метою покращення тактичного становища ворог вів наступальний бій у районі Верхнокам'янського. Вже традиційно зазнав втрат і відійшов.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Бахмут, Часів Яр, Соледар, Зайцеве, Яковлівка, Білогорівка та Бахмутське. Використана авіація поблизу Бахмута, Яковлівки та Зайцевого.

Ворог продовжує проводити розвідку, не шкодуючи особового складу. В районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут та Яковлівка виявлено та нейтралізовано ворожі розвідувальні групи.

Ворог намагався здійснити штурми поблизу Бахмута, Зайцевого, Яковлівки та Вершини, але безуспішно відступив.

На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Авдіївки, Пісків, Невельського, Красногорівки та Курахового. Окупанти завдали авіаударів поблизу Нью-Йорка, Красногорівки, Мар'їнки та Юр'ївки.

Ворог вів наступальні дії в напрямку Невельського та Авдіївки, успіху не мав, відступив.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог продовжує обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новомихайлівка, Костянтинівка, Шевченківське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Новосілка, Білогір'я, Степове та Полтавка. Використовували авіацію для ударів поблизу Новомихайлівки, Пречистівки, Володимирівки, Новосілки. Вели наступальні дії на напрямках Мар'їнки та Шевченка. Українські воїни зустріли окупантів точним вогнем та відштовхнули їх назад.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля ворога продовжують зосереджувати на утриманні зайнятих позицій та перешкоджанні наступу наших військ. Ворог активно проводить розвідку БПЛА.

Проводили обстріли зі ствольної, ракетної артилерії та танків уздовж усієї лінії зіткнення. Наніс авіаудари по районам Ольгине, Новогригорівка та Андріївка.

У водах Чорного моря корабельне угруповання ворога продовжує виконувати зазначені завдання. Зберігається загроза ракетних ударів по військовим об'єктам та елементам інфраструктури на всій території України.

Українські воїни міцно тримають оборону, завдають втрат ворогу та готові до будь-яких змін в оперативному стані.

Віримо в ЗСУ! Разом ми переможемо! Слава Україні!

Схожі матеріали за тегами: Україна війна Генштаб

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: