Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ветеран УПА Степан Петраш став героєм фільму «Шлях поколінь»

Переглядів: 328

21 січня в Івано-Франківську в кінотеатрі «Люм’єр» відбувся перегляд фільму «Шлях поколінь». Разом зі всіма переглянув стрічку і герой фільму – голова Калуської станиці братства вояків ОУН-УПА Степан Петраш, який нещодавно відсвяткував своє 95-річчя.

Про це інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Калуську РДА.

Фільм заснований на реальних подіях. Стрічка поєднує сюжетні лінії, які показують часи боротьби УПА та сьогоднішню російсько-українську війну, де вже сучасне покоління українців захищає кордони нашої держави.

У центрі сюжету – історія хлопця, який живе своїм звичним життям. Його не цікавлять проблеми країни та війна на сході. Все змінюється тоді, коли до нього у сні приходить воїн УПА. Після цього чоловік вирішує йти воювати.

Продюсером та автором ідеї кінострічки є військовий журналіст і доброволець Михайло Ухман. Сценарій фільму він написав на основі свідчень, спогадів живих свідків реальних подій.

Герої стрічки – професійні актори та справжні учасники боротьби: військові та ветерани. Автор показав, що українці-захисники у кожному з поколінь є сильними, вміють боротися та перемагати.

Мета фільму показати людям нашу історію по-новому, оскільки ніхто тепер книг майже не читає, тому глядачам потрібен екшн. Крім того, не потрібно забувати, що в нас дуже небагато фільмів, на яких можна виховувати молодь. Тому «Шлях поколінь» – цей той фільм, який буде формувати патріотичну свідомість українців.

Для популяризації фільму і самої боротьби зніматися у стрічці були запрошені відомі актори: Лариса Руснак, Олексій Паламаренко, Володимир Ніколаєнко, Назар Борушок, Сергій Довгий та Наталія Сумська.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Шлях поколінь Степан Петраш

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: